Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







Дитячий фільм «Фося» отримав урядову премію Лесі Українки


24 февраля 2010 | Кино / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
Комітет з присудження урядової премії імені Лесі Українки, який очолює віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, визначив переможців за найкращі літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва у чотирьох номінаціях за 2009 рік, пише урядовий сайт.

Зокрема у номінації «Літературні твори» більшість членів комітету віддали свої голоси за українського письменника Дмитра Чередниченка і його повість-казку «Хлопчик Горіхове Зерня і Лісовичка» (для дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку).

Анімаційний фільм «Пригоди Котигорошка та його друзів. Чарівний горох» режисерки Ярослави Руденко-Шведової переміг у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва».

Також члени комітету окремо відзначили ігровий фільм для дітей «Фося» Волинської обласної творчої дитячої студії «Боривітер». Згадана стрічка була відзнята дітьми - членами дитячого кіногуртка міста Луцьк під керівництвом Марії Лукашевич.

Художниця Катерина Штанко перемогла у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва».

Вінницький обласний український академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Садовського переміг у номінації «Театральні вистави». Комітет одноголосно підтримав його виставу «Лісова пісня» за однойменною драмою-феєрією Лесі Українки.

Кожен з переможців отримає по 10 тисяч гривень.

Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва отримала статус урядової 14 січня 2004 року.

Источник: Телекритика
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.