Навигация

Популярные статьи
  • Сучасне застосування плівки на авто — звичайні та незвичайні способи

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    24 серпня на ICTV документальний фільм Костянтина Стогнія «Прапороносці»


    13 августа 2009 | На телеэкране / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    24 серпня на ICTV документальний фільм Костянтина Стогнія «Прапороносці» 24 серпня, в День незалежності України, в ефірі ICTV буде показаний документальний фільм Костянтина Стогнія «Прапороносці». Ця картина розкаже глядачам про двох українців, які у середині 60-років минулого століття, в період суворого контролю та придушення національних ідей, не побоялись підняти жовто-блакитний стяг над Києвом, символ незалежної України… За що були суворо покарані.

    У нiч на 1 травня останнiй трамвай вирушив зi станцiї Святошино у бiк заводу «Більшовик». Двоє молодих людей вийшли на передостаннiй зупинцi. Один з них притискав до грудей куртку. Наблизившись до Київського iнституту народного господарства, вони увiйшли у двiр. Один залишився бiля сходiв. Iнший — пiднявся на дах…

    Близько сьомої години ранку черговий інституту оглядав будинки. Серед червоних прапорiв промайнули iншi кольори. На будинку Київського наргоспу майорів жовто-блакитний прапор.

    Цей випадок увійшов в історію КДБ, як один із найбільш зухвалих проявів патріотизму. Адже за задумом прапороносців, зранку біля заводу «Більшовик», що навпроти сьогоднішнього Нархозу, мала формуватись святкова першотравнева колона з робітників і студентів. І жовто-блакитний прапор помітили б усі. Однак прапор вчасно зняли…

    За справу взялися працівники спецслужб. Прапор вiддали на експертизу. Досліджували і тканину і відбитки пальців. Утім вийти на слід політичних злочинців не могли навіть найкращі оперативники центрального апарату КДБ. Усе вирішили лише кілька літер, котрі виявили на матерії…

    Молодi люди, що пiдняли жовто-блакитний прапор над Києвом, сьогоднi вже далеко не юнаки. Однак їх справа так і залишилась невирішеною. Чому з патріотів і досі не зняли обвинувачення? Детальніше дивіться у документальному фільмі Костянтина Стогнія «Прапороносці» на ICTV у понеділок, 24 серпня, о 13:30.

    Источник: Пресс-служба канала ICTV
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.